Wedden op Tsjechië – Portugal kwartfinale 21 juni EK 2012

Tsjechië en Portugal zullen op donderdagavond gaan uit maken wie de eerste halve finalist van het EK 2012 wordt. Deze twee landen spelen op die avond namelijk de eerste kwartfinale in een reeks van vier.

De Portugezen zijn vanzelfsprekend de favoriet voor deze wedstrijd, maar de Tsjechen lieten tijdens het gehele toernooi al zien dat ze geen te onderschatten ploeg zijn. Lukt het de vedettes van Portugal om door te stoten naar de halve finale? Of is het toch het hechte Tsjechische team wat uiteindelijk aan het langste eind zal trekken.

Portugal begon het toernooi met een 1-0 nederlaag tegen Duitsland. Aangezien het laatstgenoemde land uiteindelijk eerste werd in de poule was dit natuurlijk geen schande. Na dit openingsduel werd er eerst moeizaam gewonnen van Denemarken ( 3-2 ) waarna het duel tegen Nederland de doorslag zou gaan geven. Die wedstrijd wonnen de Portugezen met 2-1 waardoor het zich kon gaan opmaken voor het verdere vervolg van het toernooi.

Wat het de fans van het Zuid-Europese land voornamelijk goed zal doen is het feit dat Cristiano Ronaldo in de laatste wedstrijd tweemaal het doel wist te treffen. De sterspeler van Real Madrid mistte in de voorafgaande twee duels namelijk kans op kans en leek zijn goede seizoensvorm kwijt te zijn. Tegen Nederland snoerde Ronaldo zijn criticasters heel hard de mond door met twee doelpunten de wedstrijd in het voordeel van de Portugezen te beslissen.

Ook Tsjechië begon het toernooi met een nederlaag. Tegen Rusland verloor het kansloos met 4-1 waardoor een vroegtijdige uitschakeling nabij leek. Toch verbeterde de Tsjechen zich door de tweede wedstrijd met 2-1 te winnen van Griekenland. Na deze overwinning had Tsjechië alles in eigen hand, want bij een overwinning tegen Polen zouden de Tsjechen ‘gewoon’ door zijn naar de kwartfinale. Waar iedereen had verwacht dat het gastland voor stunt zou zorgen door Tsjechië te verslaan, daar scoorde het laatstgenoemde land een ruim kwartier voor tijd de winnende treffer waardoor Polen uitgeschakeld was. Omdat Rusland haar laatste wedstrijd verrassend verloor van Griekenland werden de Tsjechen zelfs groepswinnaar bij Poule A.