Wedden op Spanje – Frankrijk kwartfinale 23 juni EK 2012

Kwartfinale EK 2012 Spanje – Frankrijk 23 juli 2012 om 20.45 uur. Aanstaande zaterdagavond vervolgt regerend Europees en Wereldkampioen Spanje haar toernooi met het kwartfinale duel tegen Frankrijk. Deze twee grootmachten zullen er ongetwijfeld een spannende wedstrijd van maken, maar toch mag er worden verwacht dat de Spanjaarden aan het langst eind zullen trekken.

De Franse ploeg kent namelijk wel genoeg kwaliteit, maar aan goed veldspel ontbreekt het vooralsnog. Dit laatste kwam pijnlijk naar voren in het laatste duel van Frankrijk in de groepsfase. De Fransen mochten in die wedstrijd weliswaar een steek laten vallen, maar de manier waarop deed vele wenkbrauwen fronzen.

Het team van Laurent Blanc werd namelijk overklast door de al uitgeschakelde Zweden. Naast het verontrustende veldspel was ook te merken dat bepaalde spelers het toch niet zo goed met elkaar kunnen vinden als iedereen doet vermoeden. Of dit toernooi op dezelfde manier zal worden geëindigd als het WK 2010 is niet te hopen, maar Blanc zal er in deze dagen alles aan moeten doen om er nog een eenheid van te smeden. Dit zal nodig zijn, want wat betreft individuele kwaliteiten legt Frankrijk het hopeloos af tegen Spanje.

Met enkel spelers die op het allerhoogste niveau van Europa uitkomen zijn de Spanjaarden vanzelfsprekend een van de titelfavorieten. Vele boze tongen beweerde voor het toernooi dat deze generatie, die eerder al het EK 2008 en WK 2010 op hun naam schreven, de beste tijd gehad heeft, maar niets lijkt minder waar. Het tempo wat het super kwartet Iniesta, Xavi, Busquets, Xabi Alonso op de mat legt is vaak bewonderenswaardig. Ook achterin staat het met Ramos en Piqué als centrale leiders als een huis.

Het enige probleem wat de Spaanse ploeg lijkt te hebben is het maken van doelpunten. Door het geblesseerd uitvallen van Villa opende bondscoach Del Bosque het EK met een opstelling zonder echte spits. Aangezien dit geen groot succes was koos de trainer daarna voor een opstelling met Torres er in als afmaker. Dit bracht meteen succes, want dankzij twee doelpunten van de spits van Chelsea FC werd er met 4-0 gewonnen. Echter bakte Torres er in de wedstrijd die daar op volgde weinig van, waardoor uiteindelijk invaller Navas voor de bevrijdende treffer moest zorgen in het duel tegen Kroatië. Het spitsenprobleem is dus nog niet opgelost door Del Bosque.