Wedden op Rusland – Griekenland en Polen – Tsjechië EK 2012

Op zaterdagavond zal voor de eerste twee teams het EK eindigen. Op die dag vindt namelijk de derde speelronde van Groep A plaats. Aangezien elk land nog kans maakt op een plaats in de kwartfinale zijn er voorlopig dus nog geen uitgeschakelde landen te melden.

Op dit moment staan Griekenland en Polen op positie drie en vier, maar het is zomaar mogelijk dat na zaterdag Rusland en Tsjechië hun koffers kunnen pakken. Alle vier de landen hebben namelijk nog alles in eigen land. Het belooft een bloedstollende avond te worden.

Wedden op Rusland – Griekenland 16 juni 20.45 uur

De Russen hebben de beste papieren in handen om zich te kwalificeren voor de kwartfinales. Naast het feit dat ze op dit moment bovenaan staan in de poule met vier punten, beschikt Dick Advocaat over een selectie die natuurlijk veel beter is dan die van de Grieken. Naast vedettes als Arshavin en Zhirkov maakt heel Europa ook kennis met Russische talenten als Dzagoev. De middenvelder van CSKA Moskou is dit toernooi al goed voor drie doelpunten en is daarmee topscoorder van het EK.

Het lijkt dus ook onwaarschijnlijk dat het land van Dick Advocaat zal verliezen van Griekenland, het land met misschien wel de zwakste verdediging van het toernooi. Ook de bookmakers van Unibet geloven niet in een verlies van de Russen. De quoteringen die de bookmakers voor deze wedstrijd hebben genoteerd zien er als volgt uit:

  • Winst Griekenland – 5,00
  • Gelijkspel – 3,65
  • Winst Rusland – 1,73

Wedden op Polen – Tsjechië 16 juni 20.45 uur

Waar bij het duel tussen Rusland en Griekenland de winnaar eigenlijk al zo goed als vast staat, daar kan het duel tussen Polen en Tsjechië werkelijk alle kanten op. Beide landen spelen zeer open en geven veel ruimtes prijs. Daar tegenover staat het feit dat beide landen niet bang zijn om nadrukkelijk de aanval op te zoeken waardoor een spektakel eigenlijk niet uit kan blijven. Zeker gezien het feit dat Polen moet winnen om door te komen en Tsjechië geen verdediging heeft om op te leunen kan het zomaar een doelpuntrijke ontmoeting worden.