Wedden op Polen – Griekenland en Rusland – Tsjechië EK 2012

Traditiegetrouw speelt het gastland van het toernooi de openingswedstrijd van het toernooi. Tijdens het EK 2012 is deze eer weggelegd voor Polen. Zij nemen het vrijdagavond op tegen Griekenland.

Als het Europees kampioenschap dan officieel geopend is sluiten Rusland en Tsjechië de eerste dag van het EK af.

Wedden op Polen – Griekenland 8 juni 18.00 uur

Na een ongetwijfeld spetterende openingsceremonie gaat het balletje dan echt rollen in Polen en Oekraïne. Zoals gezegd opent het eerstgenoemde land het toernooi met de wedstrijd tegen Griekenland. Het zal meteen de wedstrijd van de waarheid worden voor beide landen, want het gevecht om de tweede plaats in deze poule zal waarschijnlijk tussen deze twee landen gaan.

Bij de Grieken hopen ze op een herhaling van het wonder in 2004, toen het land als grote outsider het toernooi op haar naam wist te schrijven. Waar toen grote mannen als Charisteas aan de aftrap stonden, daar moet nu Gekas voor het gedroomde succes zorgen. De al licht verouderde spits weet niet vaak te scoren, maar staat op belangrijke moment altijd op de goede plek. Helaas voor hem laat bondscoach Santos het Grieks elftal enorm defensief spelen, waardoor Gekas maar weinig in het spel betrokken wordt.

De quoteringen van deze wedstrijd zien er bij de bookmakers van Bet at Home als volgt uit:

  • Winst Polen – 1,85
  • Gelijkspel – 3,25
  • Winst Griekenland – 4,45

Wedden op Rusland – Tsjechië op 8 juni 20.45 uur

Nadat Polen en Griekenland het toernooi officieel geopend hebben is het de beurt aan Rusland en Tsjechië om hun voetbalkunsten te laten zien. Beide landen kennen een rijke EK-historie, maar tot grote successen zijn ze nog niet gekomen. Of dat dit jaar wel zal gebeuren valt nog te betwijfelen.

De Tsjechische selectie is namelijk niet meer zo goed als enkele jaren geleden. Ook in de kwalificatie wisten de Tsjechen niet te overtuigen. Pas in de laatste speelronde kwamen het land op een tweede plaats, waarna Montenegro in de play-offs werd verslagen.

Rusland lijkt daarentegen een stuk beter voorbereid voor het komende EK. Net als vier jaar geleden kan bondscoach Advocaat over een sterke selectie beschikken, waardoor kwalificatie voor de kwartfinales zeker haalbaar moet zijn.