Wedden op Nederland – Slowakije 30 mei interland EK 2012

Vanavond mag Nederland gaan proberen om de negatieve sfeer rondom de selectie weg te voetballen. Na oefennederlagen tegen Bayern München en Bulgarije nemen de mannen van Van Marwijk om 20.30 uur op tegen de nationale selectie van Slowakije.

Gemakkelijk zal het niet worden, maar Oranje zal een positief resultaat moeten houden om ervoor te zorgen dat iedereen blijft hopen op de EK-titel.

Of de bondscoach er hetzelfde overdenkt is nog maar de vraag. Waarschijnlijk zal voor Van Marwijk het oefenduel tegen Slowakije nog altijd in het teken staan van de spitspositie. Hoewel gisteren bekend is geworden dat Huntelaar tijdens het EK met rugnummer 9 zal spelen, blijft het nog gissen naar wie nou werkelijk deze positie gaat vervullen. Ook de namen op de flanken zullen waarschijnlijk nog tot 9 juni ( eerste poulewedstrijd tegen Denemarken ) onbekend blijven.

Over de uitslag van het komende duel tegen Slowakije kan dus nog maar weinig gezegd worden. Nederland moet dit duel eigenlijk op basis van individuele klasse kunnen beslissen, maar ook de Slowaken hebben met mannen als Hamsik en Stoch genoeg kwaliteit in huis. Niet voor niets kwamen het nationale team van Slowakije zo ver tijdens het WK in 2010. Ondanks het feit dat het land zich niet wist te plaatsen voor het komende EK moge het duidelijk zijn dat Slowakije alle behalve een ‘kleintje’ is.

Wie aan Nederlandse zijde het oefenduel in ieder geval aan zich voorbij zal moeten laten gaan is Joris Mathijsen. De verdediger van Malaga CF liep tijdens de wedstrijd tegen Bulgarije een verrekking in zijn hamstring op en zal daardoor rust moeten houden.

Stijn Schaars mag zich in ieder geval wel opmaken voor het duel tegen Slowakije. De oud-speler van AZ mag zich van Bert van Marwijk gaan bewijzen op de linksbackpositie. Ondanks dat Schaars normaal gesproken op het middenveld speelt, is hij natuurlijk blij met de kans die hij krijgt. ‘’De concurrentie op het middenveld is moordend. Ik ben dan ook tevreden met het feit dat ik een kans krijg op een andere positie.’’, aldus Schaars.