Wedden op Nederland – Noord Ierland 2 juni interland EK 2012

Tijdens de laatste oefeninterland voor het EK Voetbal eindtoernooi neemt Nederland  het dit jaar op tegen de nationale selectie van Noord-Ierland.

Beide landen troffen elkaar nog nooit eerder, maar op basis van reputatie en individuele klasse moeten de mannen van Bert van Marwijk in staat zijn om het Nederlandse publiek een mooie wedstrijd voor te schotelen. Het zal in ieder geval veel beter moeten dan tegen Bayern München ( 3-2 verlies ), Bulgarije ( 1-2 verlies ) en Slowakije ( 2-0 winst ). Met name het positiespel stelde in alle wedstrijden vaak teleur, al had het er ook mee te maken dat Van Marwijk veelvuldig experimenteerde met zijn basisopstelling.

In de wedstrijd tegen Slowakije leek het er echter op alsof de bondscoach zijn basisopstelling inmiddels in zijn hoofd heeft. Met Van Persie als diepe spits, Sneijder als schaduwspits en Afellay en Robben op de flanken zag het er in de aanvalslinie al redelijk goed uit. Alleen in defensief opzicht blijft het puzzelen voor Van Marwijk. Door de hamstringblessure van Mathijssen stond Bouma centraal achterin naast Heitinga, maar dit was ook geen groot succes. Daarnaast blijft ook de invulling van de linksbackpositie een moeilijk verhaal. Waar Willems met zijn achttien jaar nog te onervaren wordt geschat, daar wist Schaars tegen Slowakije ook niet te overtuigen. Met name in aanvallend opzicht liet de middenvelder van Sporting Lissabon het vaak afweten.

Toch zou een Nederland op halve kracht gemakkelijk moeten kunnen winnen van Noord-Ierland. De Noord-Ieren verloren van hun laatste zes wedstrijd vijf duels en ook niet met de minste cijfers. Nederland verloor in haar laatste zes interlands ook maar liefst drie keer, maar liet in de periode daarvoor zien dat het haast onverslaanbaar was.

Ook Van Persie, die de voorkeur boven Huntelaar lijkt te krijgen, rekent op een overwinning. ‘’Voor ons kan dit duel heel belangrijk worden. Ik vind dat we niet alleen moeten laten zien dat we kunnen winnen, maar ook dat we dit doen met dominerend voetbal. Iedereen weet dat het er in zit, maar het komt er vooralsnog helaas niet uit.’’, aldus de topscorer van de Premier League.