Wedden op Italië – Kroatië en Spanje – Ierland EK voetbal 2012

Na een spetterende openingsronde mag ook poule C zich klaar gaan maken voor het tweede duel in de groepsfase. Door een 3-1 overwinning staat Kroatië bovenaan in deze groep. Spanje en Italië speelden gelijk tegen elkaar waardoor beide landen op twee punten van de koploper staan.

Of deze twee landen nog in staat zijn om de Kroaten voorbij te stevenen op de valt nog te bezien. . Wel zal er in ieder geval door zowel Spanje als Italië gewonnen moeten worden als ze nog uitzicht willen houden op een plaats in de kwartfinale. Op donderdagavond nemen de Italianen het op tegen Kroatië terwijl Spanje de Ieren tegenkomen.

Wedden op Italië – Kroatië 14 juni 18.00 uur

Met een eventuele plaatsing voor de kwartfinale in het achterhoofd zal de wedstrijd tegen Kroatië een zeer belangrijk duel voor de Italianen worden. Bij een verliespartij zijn de Kroaten sowieso geplaatst voor de volgende ronde waardoor Italië nog maar af moet wachten of zij in staat zijn om boven regerend Europees kampioen Spanje te eindigen.

Toch is de spanning nog niet voelbaar bij de Azzurri. De grootste oorzaak van de ontspannen sfeer is de gespeelde wedstrijd tegen Spanje. Ondanks het feit dat Spanje vanzelfsprekend het meeste balbezit had, waren de Italianen in staat om elke aanval van de Spanjaarden af te slaan en er zelfs zelf nog gevaarlijk uit te komen. Het belooft dus veel goeds voor de wedstrijd tegen de Kroaten.

Ook de bookmakers van Unibet zien Italië winnen van Kroatië. Ze noteren de volgende quoteringen bij deze wedstrijd:

  • Winst Italië – 2,30
  • Gelijkspel – 3,20
  • Winst Kroatië – 3,30

Wedden op Spanje – Ierland 14 juni 20.45 uur

Na de moeilijke wedstrijd tegen Italië ontmoeten de Spanjaarden nu een op papier gemakkelijkere tegenstander. Donderdagavond neemt Spanje het op tegen Ierland. Normaal gesproken moet dit een grote overwinning betekenen voor het Spaanse elftal, maar op een toernooi zijn er nooit zekerheden.

Spanje zal in ieder geval iets aan het scorend vermogen moeten gaan doen. Op dit moment is er nog geen enkele speler opgestaan die de Spanjaarden naar de finale kan schieten. Aangezien de Ieren ongetwijfeld defensief zullen starten, kan Spanje het nog knap lastig krijgen tegen de eilandbewoners.