Wedden op Ierland – Nederland: Kevin Strootman terug in Oranje

Wedden op Ierland – Nederland. Drie keer je krachten meten tegen landen die wel op het EK 2016 staan. Dat is de opgave van het Nederlands Elftal richting het EK. Tegen Ierland is eindelijk Kevin Strootman terug.

Kevin Strootman meteen aanvoerder van Oranje

Ruim twee jaar na zijn laatste interland op 5 maart 2014 staat Kevin Strootman weer op het veld in een Oranje tenue. De middenvelder van AS Roma is eindelijk hersteld van al zijn blessureleed. Bondscoach Danny Blind is erg blij met de terugkeer van de 26-jarige Strootman, die dus nog nooit onder Blind heeft gespeeld. Maar de bondscoach heeft hem direct gebombardeerd tot aanvoerder.

Kijk hier voor de beste EK bookmakers

“Het gaat misschien wat snel. Normaal is Daley onze derde aanvoerder, na Arjen Robben en Wesley Sneijder. Maar nu ze alle drie ontbreken, is het volgens mij logisch dat ik bij deze spelersgroep bij Kevin Strootman ben uitgekomen”, aldus Blind op het trainingskamp in het Portugese Lagos. Strootman zal alleen niet de hele wedstrijd spelen, maar een ruim uur volgens de bondscoach. Daley Blind ontbreekt door een lichte kuitblessure. Vermoedelijk wordt hij nu vervangen door Virgil van Dijk in de basiself.

Vincent Janssen of Luuk de Jong

Bij het Nederlands Elftal zijn de grootste vraagtekens er in de aanval. Krijgt Memphis Depay een kans ondanks zijn slechte jaar bij Manchester United? En wie staat in de spits: Vincent Janssen of Luuk de Jong? Beide spelers hebben een goed jaar achter de rug in de Eredivisie. Janssen pakte de topscorerstitel met 27 goals, tegenover 26 voor Luuk de Jong. Tegen Frankrijk kreeg De Jong de kans, tegen Engeland mocht Janssen. Ik verwacht dat de spits van AZ in de basis staat.

Ierland mogelijk zonder Robbie Keane

Voor tegenstander Ierland is het dus een mogelijkheid om te kijken waar het team staat richting Euro 2016. Bondscoach Martin O’Neill gaat mogelijk een aantal spelers een kans geven om te zien waar ze staan. Daarom zal recordinternational en topscorer Robbie Keane (143 interlands, 67 goals) wellicht van de bank toekijken hoe Shane Long en Kevin Doyle het doen. Maar zelfs zonder Keane is de basiself van Ierland veruit meer ervaren het Nederlands Elftal.

Wedden op Ierland – Nederland

Ierland staat op het EK 2016 en Oranje niet, maar toch is het Nederlands Elftal favoriet bij bookmaker 888sport. Een overwinning van Oranje in Dublin staat op 2.25, tegenover 3.40 voor het thuisland. Een leuke mogelijkheid voor dit duel is ook de 2.00 op ‘both teams to score’. Voor beide mogelijke spitsen van Oranje heb je natuurlijk ook leuke odds bij 888sport: 3.00 op een goal van Janssen en 3.25 op een goal van Luuk de Jong.