Wedden op Griekenland – Tsjechië en Rusland – Polen EK 2012

Dinsdagavond 12 juni start voor Groep A alweer de tweede speelronde van het EK 2012. Gastland Polen mag het dan opnemen tegen Rusland terwijl Griekenland gaat voetballen tegen Tsjechië. Hieronder een voorbeschouwing van beide wedstrijden.

Griekenland – Tsjechië 18:45 uur Groep A

Na de 4-1 verliespartij tegen de Russen is de wedstrijd tegen Griekenland de laatste mogelijkheid voor de Tsjechen om zich te plaatsen voor de kwartfinale. Gezien het negatieve doelsaldo zal Tsjechië het nodige goed moeten maken. Toch zal dit nog een flink karwei worden, want de ploeg van bondscoach Bilek speelde dramatisch tegen Rusland. Met name in verdedigend opzicht was het vaak matig wat de Tsjechen lieten zien.

Ook voor de Grieken zou een zege bijzonder goed uitkomen. Zonder de geschorste Papastathopoulos ( rode kaart tegen Polen ) zal ook Griekenland er een schepje boven op moeten doen. Of dit mogelijk is of dat het bij de Zuid-Europeanen een gebrek aan kwaliteit is echter twijfelachtig. Echter blijft één ding zeker: als Griekenland door wil stoten naar de kwartfinales, dan zal er beter gespeeld moeten worden dan tegen Polen.

Bet at Home ziet de Tsjechen gemakkelijk winnen van Griekenland. Zie hieronder de noteringen voor deze wedstrijd.

  • Griekenland – 3,15
  • Gelijkspel – 3,15
  • Tsjechië – 2,30

Rusland – Polen 20.45 uur Groep A

Ook het gastland mag zich wat later op de dinsdagavond op gaan maken voor het tweede lastige duel. Nadat eerst oud Europees kampioen Griekenland op een 1-1 gelijkspel werd gehouden, daar mogen de Polen het nu proberen tegen Rusland.

Met PSV-goalie Tyton in de basis zal het gastland het ongetwijfeld lastig krijgen tegen Rusland. De Russen van de Nederlandse bondscoach Advocaat gaven tegen Tsjechië en ware voetbalshow weg waarin ook een zeer behoorlijk resultaat werd geboekt. Met name Dzagoev, hét grote talent van de voetbalnatie, gaf met twee doelpunten een visitekaartje af. Het lijkt er dus op dat Advocaat een ideale mix van oud en jong in zijn team heeft zitten.

Of dit voldoende is om ook de finale te bereiken moet nog afgewacht worden, maar Bet at Home verwacht in ieder geval een overwinning van Rusland op de Polen. Zie hieronder de quoteringen van deze wedstrijd.