Wedden op Engeland – Italië kwartfinale 23 juni EK 2012

Engeland – Italië kwartfinale 23 juni EK 2012 om 20.45 uur. Met de laatste toernooi overwinning uit 1960 hunkeren de Engelsen weer naar een internationale prijs. De groepsfase kwam Engeland gemakkelijk door,maar nu wacht een tegenstander van formaat.

Italië is de tegenstander van de ‘Three Lions’ in de kwartfinale van het EK 2012. Het belooft een strijdvolle knock-outwedstrijd te worden. De aftrap van deze wedstrijd staat zondagavond om 20:45 uur gepland.

De laatste keer dat Engeland de kwartfinale van een Europees Kampioenschap wist te halen was in 2004. Destijds verloren de Engelsen na penalty’s van de latere finalist Portugal, waardoor het Europese avontuur over was. Tijdens het EK 2008 waren de eilandbewoners niet eens van de partij, waardoor de selectie wel iets goed te maken heeft ten opzichte van de miljoenen voetbalfans.

Daarnaast is dit EK ook de laatste kans voor spelers als Gerrard en Terry om nog iets te bereiken met hun land. Beide spelers zijn de dertig al ruim gepasseerd waardoor afscheid van hun interlandcarrière steeds dichtbij komt. Met name de verdediger van Chelsea wil nog een keer schitteren in het Engelse shirt. ‘’Bij elk toernooi waar ik mee mocht hadden we een sterk team en werden we vaak als favorieten beschouwd. Toch waren er altijd kleine factoren die tegen zaten waardoor we onze rol nooit konden waar maken. Dit jaar hebben wederom een kwalitatief goede selectie met een prima mix tussen jong en oud. Ook de sfeer in de groep is meer dan goed. Wij zien het duel tegen Italië dan ook vol vertrouwen tegemoet.’’, aldus John Terry.

Helaas voor Engeland gaan ze ook bij Italië met vertrouwen het duel in. De Italianen speelden een prima groepsfase, waarin met name het meer dan verdiende gelijke spel tegen Spanje en de simpele overwinning tegen Ierland als opmerkelijk mogen worden beschouwd. Alleen het 1-1 gelijkspel tegen Kroatië viel tegen bij Italië.

Het enige probleem van de Italianen zit in de voorhoede. Bondscoach Prandelli heeft zijn toernooispits nog niet echt gevonden. Waar hij het in eerste instantie probeerde met Cassano en Balotelli, daar moest de laatstgenoemde in de wedstrijd tegen Ierland alweer plaatsmaken voor Di Natale.