Wedden op Duitsland – Portugal 9 juni Groep B EK 2012

Evenals Nederland begint ook Duitsland op zaterdag 9 juni aan haar pad naar de EK finale. Net als voor elk groot toernooi zijn de verwachtingen bij onze oosterburen weer hoog gespannen.

Dit jaar heeft dat echter een reden: ‘die Mannschaft’ kende een perfecte kwalificatiereeks waarin het vrijwel elke tegenstander van de mat speelde. Zelfs het Nederlands elftal werd in een oefenduel met een 3-0 nederlaag naar huis gestuurd. Het belooft dus een mooi toernooi te worden voor de Duitse voetbalsupporter.

Het eerste obstakel voor het Duitse team is Portugal. De Portugezen gelden standaard als een van de outsiders van het toernooi, maar in een poule met Denemarken, Nederland en Duitsland is er toch weinig hoop voor de mannen van Paulo Bento. Aangezien zelfs de Denen al in de kwalificatiereeks te sterk bleken te zijn voor Portugal is er een kleine kans dat tegen grootmachten als Duitsland en Nederland wel een positief resultaat wordt gehaald.

Toch zou het een unicum zijn als Portugal zich niet weet te plaatsen voor de kwartfinales. Al vier EK’s op rij lukte dit de Portugezen wel. Als hoogtepunt van deze historie was natuurlijk het EK 2004 in eigen land. Destijds bereikte Portugal de finale, waarin het uiteindelijk het onderspit moest delven tegen het verrassende Griekenland.

Zoals gezegd lijkt het dit jaar zo goed als uitgesloten dat Portugal zich naar de knockout-fase voetbalt, laat staan een finaleplaats weet af te dwingen. Ook Bento is realistisch. ‘’We zitten in verreweg de moeilijkste poule van het hele EK. Ik denk dat elke land wat in onze poule zit het verdient om in de kwartfinale te mogen spelen.

Helaas heeft het lot ons aan elkaar gekoppeld waardoor er in ieder geval twee sterke landen naar huis zullen gaan na de groepsfase. Wat ons betreft kan ik enkel hopen dat we meteen in de juiste vorm tevoorschijn komen en een goed resultaat weten te boeken tegen Duitsland. Als dat het geval is, denk ik dat we misschien nog wel voor een stunt kunnen zorgen in deze groep.’’, aldus de bondscoach van de Portugezen.