Wedden op Duitsland – Griekenland kwartfinale 21 juni EK 2012

Kwartfinale EK 2012 Duitsland – Griekenland 22 juli 2012 om 20.45 uur. In de kwartfinale tussen de runner up van Groep A en de winnaar van Groep B nemen Duitsland en Griekenland tegen elkaar op. Met name bij de Duitsers zal de druk om te presteren hoog zijn, aangezien ze door velen als de grote favoriet voor de eindzege worden gezien.

Bij Griekenland is de stemming opperbest aangezien niemand had verwacht dat de Grieken zich in de laatste speelronde nog konden plaats voor de knock-outfase.

De wedstrijd Duitsland – Griekenland kent niet bepaald een rijke historie. Beide landen troffen elkaar nog maar twee keer. In aanloop naar het WK 2002 zaten ze bij in dezelfde kwalificatiegroep waarbij Duitsland twee keer de meerdere was van de Grieken. Echter is dit alweer zo lang geleden dat de uitslagen van deze duels niet meer relevant zijn.

Wat van het huidige Griekenland verwacht kan worden is nog onbekend. Fernando Santos, bondscoach van de Grieken, laat zijn team verdedigend spelen en hoopt via de counter te scoren. Dat deze tactiek vooralsnog succesvol blijkt wel uit het feit dat het land slechts drie tegendoelpunten kreeg te verwerken in de groepsfase, waarvan twee kwamen uit het duel met Rusland.

Als we echter naar de groepsfase blijven kijken moet toch de conclusie worden getrokken dat Duitsland enorm sterk is. Onze oosterburen wonnen namelijk soeverein alle drie de poulewedstrijden en kregen slechts twee tegentreffers te verwerken. Het is nog niet hoogstaand wat de Duitsers laten zien, maar het is wel degelijk en vooral succesvol. Daarnaast heeft ‘die Mannschaft’ in Mario Gomez een spits die vanuit alle standen kan scoren en dit toernooi al driemaal het doel wist te vinden.

Het heeft voor Joachim Löw dan ook geen zin om zijn team in de underdogpositie te plaatsen. ‘’We weten dat we favoriet zijn voor deze wedstrijd, maar dat wil voor mij niet veel zeggen. Griekenland is altijd een echt toernooiland geweest dat voor verrassingen zorgde, dus we mogen ze zeer zeker niet onderschatten. Ik denk ook niet dat dit gebeurd, want de groep is zeer gefocust. We hebben een doel voor ons gesteld voor dit toernooi en dat is niet stranden in de kwartfinale.’’, aldus de Duitse bondscoach.