Wedden op Denemarken – Portugal 13 juni Groep B EK 2012

Door de knappe overwinning op het Nederlands elftal is Denemarken ineens een favoriet voor de bovenste twee plaatsen in Poule B. Sterker nog, aanstaande woensdag kunnen de Denen zich al plaatsen voor de knock-outfase van het toernooi.

Bij een overwinning op Portugal is Denemarken zo goed als niet meer te achterhalen waardoor het land zich evenals in 2004 weet te plaatsen voor de kwartfinale.

Zo ver is het echter nog niet. Portugal is een geweldige ploeg met veel kwaliteiten en liet in de eerste wedstrijd tegen Duitsland zien ook over een prima verdediging te beschikken. Waar het aanvallende voetbal van weleer vaak niet succesvol was lijkt bondscoach Bento nu wel de goede formule gevonden te hebben. Bij balverlies zakken de Portugezen massaal in waardoor er een flinke verdedigingsmuur wordt opgetrokken. Als ze dan de bal veroverd hebben wordt de bal zo snel mogelijk naar Nani of Ronaldo gespeeld om de counter vervolgens op te zetten.

Of deze tactiek ook tegen de enigszins verdedigende Denen een mooi resultaat oplevert is nog maar de vraag. Net als tegen Nederland zal Denemarken waarschijnlijk niet het initiatief nemen waardoor Portugal voor veel creativiteit zal moeten zorgen.

Ook Fabio Coentrao denkt dat Portugal veel meer balbezit zal hebben dan in de wedstrijd tegen Duitsland. ‘’Het verschil is dat Denemarken geen druk om te winnen kent, terwijl bij ons het een soort van alles of niets is. Aangezien vroeg scoren altijd een doel moet zijn, verwacht ik dat we offensief zullen starten. Dit zal dan denk ik niet gebeuren door wijzigingen in de tactiek, maar meer op het gebied van pressing. We gaan er een mooie wedstrijd van maken!’’, aldus de verdediger van Real Madrid op de site van de UEFA.

Ook Nicklas Bendtner gaf wat woorden prijs in de aanloop naar de wedstrijd tegen Portugal. ‘’Tegen Nederland zag ons positiespel er meer dan behoorlijk uit. Zelfs wanneer we onder druk stonden wisten we er vaak voetballend uit te komen. Natuurlijk ging dit wel eens mis, maar daar leren we alleen van. Tegen Portugal zullen er ongetwijfeld al een stuk minder foute keuzes gemaakt worden.’’ liet de vedette uit Denemarken optekenen.