Wedden op Denemarken – Duitsland Groep B EK 2012

Zondag treffen Duitsland en Denemarken elkaar voor het laatste groepsduel van poule B tijdens het EK 2012. In theorie moeten beide ploegen nog vol aan de bak voor een plaats in de kwartfinale, maar met drie punten voorsprong op Denemarken lijken de Duitsers al zo goed als gekwalificeerd.

Alleen een ruime nederlaag lijkt nog plaatsing nog in de weg te staan. De kans dat er ook daadwerkelijk verloren wordt door Duitsland lijkt echter niet heel groot; tot nu toe wisten de Duitsers elk duel te domineren.

Toch kent Denemarken wel een redelijke historie tegen Duitsland. Van de zeventien duels die beide landen onderling speelden wisten de Denen er toch zeven te winnen. Sterker nog; de laatste keer dat Duitsland wist te winnen van Denemarken was in 1996. Sindsdien werd er één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren door de Duitsers. De meest recente ontmoeting was een vriendschappelijke interland na het WK 2010. Dat duel eindigde destijds in 2-2. De doelpuntenmakers van toen waren Gomez en Helmes voor Duitse zijde en Rommedahl en Junker voor de Denen. Twee van die vier ( Helmes en Junker ) zijn niet actief op dit EK.

Zoals gezegd heeft Denemarken eigenlijk nog een overwinning nodig om zeker te zijn van de kwalificatie voor de kwartfinale. Het land van trainer Olsen staat in punten en doelsaldo gelijk met de Portugezen waardoor het nog alle kanten op kan in groep B. Ondanks het feit dat Denemarken het op moet gaan nemen tegen de grote titelfavoriet ziet de bondscoach kansen voor zijn land. ‘’Op voorhand ben je voor geen enkele wedstrijd kansloos, dus ook niet tegen Duitsland. Ik vond dat we tegen zowel Nederland als Portugal goed hebben gespeeld, maar niet altijd gekregen hebben wat we verdienden. We moeten ons dus nog een keer helemaal opladen en hopen dat dit keer het geluk wel aan onze zijde is.’’

‘’Ik verwacht niet dat Duitsland spelers zal sparen,’’ vervolgt Olsen zijn verhaal,’’daarvoor is ook hun situatie nog te onzeker. De spanning rondom het duel zal dus zeker voelbaar zijn.’’