Wed op Turkije – Nederland EK voetbal 2016

Wedden op Turkije – Nederland EK 2016 kwalificatie. Na de 1-0 nederlaag tegen IJsland heeft Nederland directe plaatsing voor het EK 2016 in Frankrijk niet meer in eigen hand. De ploeg van bondscoach Danny Blind moet nu met Turkije uitvechten wie er derde wordt in de poule. Winst voor Nederland @ 2,20.

Turkije – Nederland: Oranje staat voor onmogelijke opgave

Alles zat donderdag tegen voor Nederland. De ploeg zag sterspeler Arjen Robben in de eerste helft geblesseerd uitvallen, moest vervolgens met tien man verder na de rode kaart van Bruno Martins Indi en kreeg tot overmaat van ramp ook nog een strafschop tegen in de tweede helft. Doordat Gylfi Sigurdsson vanaf elf meter de enige treffer van de avond aantekende, moet Nederland op een wonder hopen om nog rechtstreeks kwalificatie voor het EK af te dwingen. Met nog drie wedstrijden en een achterstand van respectievelijk acht en zes punten op IJsland en Tsjechië is dat eigenlijk een onmogelijke opgave.

Wesley Sneijder erkende tegenover de NOS dat het uitvallen van Robben een klap in het gezicht van de ploeg was. “Zij veranderen niet van speelstijl, dan wordt het alleen maar lastiger. Als je dan ook nog zo’n penalty weggeeft, dan word je daar moedeloos van. Als je Arjen Robben kwijtraakt, raak je een hoop vermogen kwijt. Dan moet je hopen op een balletje dat goed valt in de tweede helft.”

Derde plaats hoogst haalbare voor Nederlands elftal

De derde plaats lijkt dan ook het hoogst haalbare voor Oranje. Die positie geeft aan het einde van de kwalificatiecyclus toegang tot de play-offs, waarin Nederland over twee duels moet zien af te rekenen met nog een extra tegenstander. Toch is dat op dit moment zeker geen straf, zeker omdat het nog maar de enige houvast is die Nederland op dit moment heeft. Zeker van die derde plaats is de ploeg van Blind echter nog lang niet. De voorsprong op Turkije bedraagt nog maar één punt en een overwinning van de Turken zondag kan dan ook wel eens rampzalige gevolgen hebben. Nederland wint & beide teams scoren @ 5,00

Toch zal ook Turkije niet met een al te best gevoel aan de aftrap verschijnen in Istanbul. De ploeg van bondscoach Fatih Terim dacht donderdag een zwaarbevochten 1-0 zege te boeken op Letland, maar in extremis sloegen de bezoekers keihard terug. Daardoor verzuimde Turkije om nu al de derde plaats over te nemen van Oranje. Dat kan nu dus alsnog gebeuren, mits de Oost-Europeanen zondag in eigen huis winnen van Nederland. Mocht Oranje zich uiteindelijk niet plaatsen voor het EK 2016 in Frankrijk, dan tekent zich een herhaling af van 51 jaar geleden. In het jaar 1964 slaagde Nederland er ook niet in om zich voor een Europees eindtoernooi te plaatsen. Sindsdien was ons land er altijd bij wanneer er een EK werd afgewerkt. Een herhaling van die geschiedenis moet dus koste wat het kost voorkomen worden. Turkije verslaat Nederland met 1-0 @ 8.75