Wed op Spanje – Italië Finale EK voetbal 2012

Wedden op Spanje – Italië EK 2012 Finale . Zondagavond om 20:45 uur is het tijd voor de veertiende EK Finale in de geschiedenis plaats. Spanje en Italië zullen deze avond strijden om de Europese titel. De Spanjaarden zijn natuurlijk de favoriet voor dit duel.

Maar de Italianen staan natuurlijk niet voor niets in de finale. Beide landen troffen elkaar al in de poulefase, maar veel wijzer werd er niemand van. Het uiterst saaie duel kende een 1-1 eindstand. Doelpuntenmakers waren destijds Fabregas en Di Natale.

Toch zal deze wedstrijd geen afspiegeling zijn van het duel wat ons staat te wachten. Beide landen staan bekend als echte toernooiploegen en zijn werkelijk gegroeid tijdens het toernooi. Toch lijkt het alsof de Italianen meer progressie heeft geboekt tijdens het toernooi. Natuurlijk waren de verwachtingen niet hoog gespannen bij Italië, maar toch presteren ze steeds beter gedurende het EK. Het hoogtepunt van de mannen van Prandelli kwam toch wel in de wedstrijd tegen Duitsland. De gedoodverfde titelfavoriet voor dit EK werd door twee doelpunten van Balotelli geveld. De Italianen, die met Barzagli en Bonucci twee perfecte centrale verdedigers hebben, kwamen nooit onder grote druk te staan tegen Duitsland.

Mede daarom is captain Buffon vol vertrouwen in de wedstrijd tegen Spanje. ‘’De Spanjaarden zijn natuurlijk de grote favoriet voor deze wedstrijd. Zij hebben de afgelopen jaren laten zien wat ze in huis hebben dus we weten wat we kunnen verwachten. Toch hebben we in dit toernooi al gezien hoe je Spanje moet bestrijden. Met name Portugal deed het enorm tegen ze. Dat snel drukken zitten leek enorm goed te werken. Ik ga er dan ook van uit dat dit onze tactiek zal worden.’’ aldus de Italiaanse keeper.

Ook Spanje is onder de indruk van het Italiaanse spel. ‘’We kennen ze van onze eerste wedstrijd, maar sindsdien hebben ze wel flinke sprongen vooruit gemaakt. De Italianen hebben een sterke kern en hebben daarnaast een hele hoop spelers die het verschil kunnen gaan maken. Het zal een strijd der giganten worden. Ik verwacht ook niet dat het een saaie wedstrijd gaat worden!’’, aldus Iker Casillas, die de derde finale in zes jaar zal keepen.