Wed op Noorwegen – Hongarije play-offs EK Voetbal 2016

Wedden op Noorwegen – Hongarije EK Voetbal 2016 kwalificatie. Noorwegen en Hongarije knokken donderdagavond om een ticket voor het EK in Frankrijk. Het is voor beide landen alweer even geleden dat ze aanwezig waren bij een Europees eindtoernooi.

Noorwegen – Hongarije: Noren favoriet

Noorwegen wist zich in een groep met Italië en Kroatië nét niet als tweede te plaatsen. Het Scandinavische land verloor de laatste wedstrijd in Rome tegen de Italianen (2-1), waardoor het als derde eindigde in de groep. En dat terwijl de Noren konden buigen op een uitstekende serie thuiswedstrijden. In Oslo werd er namelijk alleen verloren van Italië (0-2). Hongarije is morgenavond dus gewaarschuwd. Bij 888sport staat een Noorse zege dan ook genoteerd op 1.90.

Ook de Hongaren dachten lange tijd in de race te zijn voor directe plaatsing voor het eindtoernooi in Frankrijk, maar ook zij kwamen bedrogen uit. Het verrassende Noord-Ierland en Roemenië bleken net wat sterker dan de ploeg van bondscoach Bernd Storck, waardoor de Roemenen nu via de play-offs een ticket moeten zien te bemachtigen. Bij Hongarije draait het elftal voornamelijk om Balazs Dzsudszak, die in het verleden furore maakte bij PSV. De aanvaller speelt momenteel voor het Turkse Bursaspor. Denk je dat Hongarije morgenavond de zege grijpt in Oslo? Dan krijg je bij 888sport voor iedere ingezette euro 4.60 terug. Een gelijkspel staat genoteerd op 3.40.

Hogmo: “We weten wat we kunnen verwachten.”

Dat Noorwegen tijdens de EK-kwalificatie slechts twee punten verspeelde, zegt bondscoach Per-Mathias Hogmo helemaal niets. “Het gaat in deze wedstrijden niet om punten, maar om het doen van je huiswerk”, meldde de keuzeheer voorafgaand op de persconferentie. “We hebben het gevoel dat we Hongarije goed kennen en weten wat we kunnen verwachten.”

Krisztian Németh, de Hongaarse spits die in het verleden onder contract stond bij Roda, put juist weer hoop uit een andere statistiek. Hongarije verloor in de EK-kwalificatiereeks namelijk maar één uitwedstrijd. “Deze wedstrijden zijn heel belangrijk voor ons land. Het is lang geleden dat Hongarije zich heeft geplaatst voor een EK (1972, red.). Maar wij hebben een sterk elftal met hele goede spelers.” Denk jij dat Németh een doelpunt maakt in Oslo? Dan krijg je voor iedere euro 5.50 terug bij 888sport.

De EK kwalificatie play-off wedstrijd Noorwegen – Hongarije begint morgenavond om 20:45 uur.