Wed op Nederland – IJsland EK voetbal 2016

Wedden op Nederland – IJsland EK 2016 kwalificatie. Zelden zal er zoveel druk hebben gestaan op een wedstrijd van het Nederlands elftal. De formatie van de nieuwe bondscoach Danny Blind moet vanavond winnen van IJsland om uitzicht te houden op het EK in Frankrijk van volgend jaar.

Nederland – IJsland EK voetbal 2016 kwalificatie

Nederland heeft zich in de voorgaande kwalificatiewedstrijden teveel in de problemen gewerkt, waardoor vanavond in Amsterdam alleen een zege volstaat. En dat is geen gemakkelijke opgave. Oranje verloor eerder al met 2-0 in IJsland, dat dus vijf punten meer heeft dan Nederland en daardoor hard op weg is naar plaatsing voor het eindtoernooi in Frankrijk. Oud-Ajax-spits Kolbeinn Sigthórsson,  laat weten niet bang te zijn voor de confrontatie met Oranje.  Sigthórsson scoort @ 6,25.

“Er ligt zeker een hoop druk op de Nederlandse ploeg. Hun focus ligt volledig op wat hun nieuwe coach doet en hoe hij het team gaat samenstellen’, denkt Sigthórsson in gesprek met Voetbal International. “Ze denken nu niet aan ons en wat we gaan doen. Dat is prima voor ons. We hebben maximaal negen punten nodig in de komende vier duels. Het wordt voor ons een interessante wedstrijd, we bevinden ons in een goede positie. We weten dat het moeilijk gaat worden, maar we hebben alles te winnen.”

Arjen Robben: “Het is duidelijk wat er moet gebeuren”

Dat de druk bij Nederland ligt, bevestigt Arjen Robben. De ster van Bayern München is door de nieuwe bondscoach Blind benoemd als kersverse aanvoerder. Hij neemt de band over van Robin van Persie, die nu vice-aanvoerder is. “Het is duidelijk wat er moet gebeuren”, steekt de vleugelspits van wal in gesprek met FOX Sports. “Die boodschap moet denk ik wel bij iedereen aangekomen zijn. Daar ben ik overtuigd. Ik weet zeker dat iedereen zich bewust is van de situatie waarin wij ons bevinden. “Na zo’n WK moet je je dat gelijk beseffen. Maar dat is ook weer leerzaam, dit benadrukt eens te meer wat voor een bijzondere prestatie wij hebben neergezet op het WK. Ook al voor het WK hebben we gezegd: wij behoren niet tot de beste ploegen van de wereld. Die prestatie was geweldig, maar je begint daarna wel weer opnieuw. We moeten niet denken dat alles nu lekker vanzelf gaat en dat we zomaar iedereen aan de kant zetten.” Arjen Robben scoort eerste goal tegen IJsland @ 5.10

Nederland is volgens de bookmaker vanavond groot favoriet @ 1.33 tegenover de @ 10.00 bij winst voor IJsland.

Oranje nog onzeker over plaatsing EK voetbal 2016

Nederland – IJsland begint vanavond om 20:45 uur in de Amsterdam ArenA. Enkele dagen later, op zondag, wacht de ploeg van Blind opnieuw een cruciaal duel. Dan gaat Oranje namelijk op bezoek bij Turkije, waar het een heksenketel kan verwachten in Istanbul. Na dat duel weten we of Nederland nog uitzicht houdt op plaatsing voor het eindtoernooi in Frankrijk, dat volgend jaar dus van start gaat.