Wed op Nederland – Duitsland

Als het Nederlands elftal in deze jaren nog een kans krijgt om te winnen van Duitsland, dan is dat vanavond. Onze oosterburen kennen een waslijst aan afvallers waardoor er een veredeld B-Elftal op het veld staat. Reserveteam of niet, Nederland heeft nog altijd de 1-2 nederlaag op het afgelopen EK goed te maken. De aftrap van het oefenduel vanavond staat gepland om 20:30 uur.

Onder andere Schweinsteiger,Ozil, Badstuber en Boateng zullen niet meedoen aan het oefenduel. Al deze spelers stonden in de basis van het duel tussen Nederland en Duitsland op het EK 2012 in Polen en Oekraine. Op dit, voor Nederland dramatisch verlopen toernooi, wonnen de Duitsers met 2-1 van Oranje. Gomez, die morgen niet van de partij zal zijn, zorgde voor beide Duitse doelpunten.

Ondanks het feit dat Duitsland veel basisspelers mist wil Van Gaal niet spreken van een reserveteam. ‘’Hoewel er veel afmeldingen zijn, kan Duitsland nog altijd beschikken over allemaal spelers die minimaal twee jaar Champions League ervaring hebben. Daarnaast zullen ze zich ongetwijfeld willen bewijzen voor de bondscoach. Ik verwacht dus geen tweederangs, maar juist een tot op het bot gemotiveerd elftal. ‘’, aldus de bondscoach.

‘’Waar zij de betere spelers hebben, moeten wij dus een betere ploeg hebben.’’, vervolgt Van Gaal zijn verhaal. ‘’Ik ben zeer tevreden over hoe we de afgelopen dagen getraind hebben. Er blijven veel verbeterpunten, maar we zijn op de goede weg!’’

Over de opstelling wil de keuzeheer nog niet veel kwijt. Het zou dus zomaar kunnen dat bijvoorbeeld Van Ginkel zijn debuut mag maken in Oranje. De jonge speler van Vitesse is voor het eerst bij de selectie getraind en zou volgens De Volkskrant een goede kans hebben op een basisplaats. Wie aanvoerder zal zijn is wel duidelijk. Door het ontbreken van Wesley Sneijder en Kevin Strootman zal Kuijt morgen de band om zijn bovenarm krijgen.