Wed op Nederland – Andorra Kwalificatie WK 2014

Wedden op Nederland – Andorra Kwalificatie 2014. Vanavond om 20.30 uur zal het Nederlands elftal haar derde wedstrijd van de kwalificatie voor het WK 2014 in Brazilië afwerken. Het zal voor Oranje een wedstrijd worden waarin het enkel kan verliezen, want in een bijna uitverkochte Kuip komt Andorra op bezoek. Het nog puntloze dwergstaatje, dat een elftal van enkel semi-profs op de been kan brengen, mag nimmer een te moeilijke horde vormen voor de sterren van Van Gaal.

Ondanks het feit dat bij Andorra de verwachtingen nooit hooggespannen zijn, kent het nationale elftal toch een zeer belabberde stad. Op punten had niemand gerekend, maar zware nederlagen tegen Hongarije ( 5-0 ) en Roemenie ( 4-0 ) waren wel erg teleurstellend. Met de wedstrijd van vanavond in het achterhoofd, benadrukte de Andorrese bondscoach Koldo Alvarez dat zijn spelers vooral ook met het hoofd moeten spelen. ‘’Passie zit er genoeg in deze groep, maar we moeten meer nadenken. Als we tegen Nederland als kippen zonder kop gaan spelen, verwacht ik een heel zure avond. Het zal sowieso enorm zwaar worden, maar we moeten er het beste van maken.’’

In de laatste kwalificatiewedstrijd van Andorra speelde het 3-3-4. Deze onorthodoxe tactiek werd ook hard afgestraft, waardoor de kans zeer klein is dat de Andorrezen ook tegen Nederland één op één gaan staan in de verdediging. Een grote gele muur hoeft ook niet verwacht te worden, daar ontbreekt de kwaliteit in de selectie voor.

Die kwaliteiten zijn er aan de kant van Nederland natuurlijk volop. Mannen als Lens, Van Persie, Van der Vaart en Huntelaar moeten tegen Andorra altijd in staat zijn om het verschil te maken. Met welke opstelling Van Gaal echter op de proppen komt is nog maar de vraag. Wellicht dat hij enkele spelers wil sparen voor komende dinsdag. Dan treft Oranje namelijk het sterke en stugge Roemenië. Het zou dus zomaar kunnen dat mannen als Douglas en Schaken hun debuut gaan maken voor het vernieuwde en verjongde Nederlands elftal.