Technische staf Oranje kracht achter het Nederlands Elftal

Als we het hebben over het Nederlands Elftal, praten we altijd over de spelers. Het geheim achter de selectie zit juist in de daadkrachtige taken van de technische staf. Op de achtergrond wordt er met de spelers getraind en wordt er een tactiek op tafel neergezet. Met die tactiek kunnen de spelers aan de slag met hun individuele en collectieve kwaliteiten, om zo succes te behalen. Dus, hoe ziet onze technische staf er uit?

WK 2010

Drie mannen in de technische staf van het WK 2010 zullen er komende zomer wederom bij zijn. Bondscoach Bert van Marwijk heeft hen opnieuw toegevoegd aan het elitekorps dat mee mag naar het oosten van Europa. Het betreft onder anderen de fysiotherapeut Arno Philips. Hij is afkomstig van Anzhi Makhachkala uit rusland). Rob Koster, die actief was voor Ajax, gaat mee als masseur en materiaalman Carlo de Leeuw – wie men van Feyenoord kent – zal ook mee gaan naar Polen en Oekraïne.

Eijkelkamp spitsentrainer

René Eijkelkamp, die vroeger zes keer als speler in actie kwam voor het Nederlands Elftal, is door Bert van Marwijk toegevoegd als spitsentrainer komend EK. Met hem erbij is de technische staf uitgebreid tot maarliefst 25 personen.

Assistenten en trainers

Ernest Faber, Philip Cocu en Van Marijk Oranje 2012

Ernest Faber, Philip Cocu en Van Marwijk

Philip Cocu, Dick Voorn en Ernest Faber zullen Van Marijk assisteren langs de lijn. Zij zullen plaatsnemen op de bank bij iedere wedstrijd. Egid Kiesouw gaat mee als fysieke trainer en ook gaan er drie fysiotherapeuten mee. De rest van de staf wordt aangevuld door koks, masseurs en enkele materiaalmannen.

In feite gaat er voor iedere speler wel een man van de technische staf mee. Deze is inmiddels zo uitgebreid dat de verhouding spelers en staf gelijk is. Ook achter de schermen gaan er mensen mee. Zo is Kees Jansma de perschef en waarborgt Theo Damen de veiligheid van de spelers. Monique Kessels en Martiene Bruggink behoren tot de backoffice perszaken/KNVB-bureau.