Wedden op Portugal – Nederland

De laatste en misschien wel belangrijkste groepswedstrijd van het Nederlands elftal is die tegen Portugal. In 2004 en 2006 vormden de Portugezen het eindstation voor Nederland, maar inmiddels is die succesgeneratie nagenoeg verdwenen. Oranje zou dus zeker in staat moeten zijn om van ‘Cristiano Ronaldo & co’ te kunnen winnen.

Ondanks het feit dat Denemarken door velen wordt gezien als de zwakste schakel in deze groep, moet ook Portugal enorm vrezen voor hun positie. Niet voor niets zijn ze in de kwalificatiegroep achter de Denen geëindigd. Daarnaast behoren ze al enkele jaren niet meer tot de absolute top van het internationale voetbal. Insiders geloven dat het verschil tussen topspelers als Cristiano Ronaldo en Nani en de zwakkere binnen de selectie te groot is om een goed voetballend team te vormen. De vorm van Portugal zal dus zeker afhankelijk zijn van de vorm van deze twee grote mannen. Zij zullen het succes voor hun land moeten binnen halen.

Bondscoach Van Marwijk erkent ook het feit dat Portugal waarschijnlijk niet het beste voetbal in de groep zal spelen, maar kent toch een bepaalde vrees voor de Portugezen. ‘’ Van nature speelt Portugal altijd hard. Ze spelen met passie en trots, iets wat natuurlijk een prachtige combinatie is. Als wij ons hoofd erbij houden en ons ‘normale’ spelletje spelen, dan moeten we ze kunnen verslaan. Al geldt dat eigenlijk wel voor elke tegenstander.’’, aldus Van Marwijk.

De laatste keer Portugal – Nederland was op het WK 2006 in Duitsland. In de tweede ronde werd Oranje in een belachelijk harde wedstrijd ( vier rode kaarten )naar huis gestuurd. Het was ook niet vreemd dat deze wedstrijd beladen was, want slechts twee jaar daarvoor was Nederland ook al op een groot toernooi uitgeschakeld door de Portugezen.

Oranje heeft dus nog altijd niet haar gedroomde revanche op de Portugezen gepakt. Het is te hopen dat daar deze zomer verandering in komt.

Wedden op Portugal - Nederland bij Bet at Home 50 euro bonus