Nederland verpulvert Ierland met 6-0

Het Nederlands elftal heeft Noord-Ierland zaterdagavond met 6-0 verpulverd. Door doelpunten van Afellay ( 2x), Van Persie ( 2x ), Sneijder en Vlaar werd flink gewerkt aan het moraal binnen de groep.

Ook het voetbal zag er al een stuk verzorgder uit dan in de vorige oefeninterland. Het lijkt er dus op dat Nederland klaar voor het EK is.

Hoewel de Ieren voor het eerste kleine gevaar zorgde, schakelde het Nederlands elftal hierna meteen enkele tempo’s hoger waardoor het al snel liet zien klassen beter te zien dan de eilandbewoners. De Noord-Ieren werden vastgezet op de eigen helft en keken na tien minuten al tegen een achterstand aan. Na tien minuten was het namelijk Robin van Persie, die op aangeven van Sneijder binnen wist te koppen. Het doelpunt was een belangrijke voor de Arsenal spits, want de kritiek op hem nam na zijn doelpuntloze EK interland wedstrijd tegen Slowakije steeds meer toe.

Waar in die wedstrijd de gretigheid van Oranje na de 1-0 afnam, daar ging het zaterdagavond wel op zoek naar meer. Dit kwam er ook nog voor rust! De mannen van Van Marwijk wervelden over Noord-Ierland heen en zagen een ruststand van 4-0 op het bord verschijnen. Sneijder wist een vrije trap feilloos binnen te schieten, Van Persie scoorde zijn tweede van de avond door een penalty binnen te schieten en Afellay liet de Noord-Ierse keeper kansloos met een diagonale schuiver.

Ook na rust liet Oranje snel merken dat er nog meer gescoord zou gaan worden. Noord-Ierland kwam er voetballend steeds minder uit en oogden ook steeds vermoeider. Van Persie en Afellay maakte hier met een combinatie gebruik van waarna ook laatstgenoemde zijn avondproductie tot twee kon brengen.

Na een uur spelen kwam Huntelaar er in voor Van Persie, waarna het vooral even zoeken was voor het Nederlands elftal. De spits van Schalke 04 kreeg nauwelijks bruikbare ballen en kwam, ondanks zijn enorm grote wilskracht, ook niet in scoringspositie.

Het slotakkoord van de avond was voor Ron Vlaar. De verdediger van Feyenoord kopte een corner binnen waardoor hij ook zijn aanvallende waarde bewees aan de bondscoach.

Door de overwinning zal Van Marwijk met een redelijk goed gevoel afreizen naar het EK Voetbal in Krakow, waar het Nederlands elftal tijdens het EK verblijft. Op zaterdag 9 juni wacht vervolgens in Charkiv het eerste pouleduel tegen Denemarken.