Nederland in training voorbereiding EK is begonnen

Het Nederlands elftal is donderdag begonnen aan het tweede deel van de voorbereiding op het EK in Polen en Oekraïne. Aan het begin van de middag verzamelden de meeste internationals zich in Noordwijk, op drie man na.

Arjen Robben, Ibrahim Afellay en Stijn Schaars hebben allen nog een wedstrijd voor de boeg met hun club en haken dan ook later aan in Lausanne.

In die Zwitserse plaats zal Oranje een trainingsstage afwerken. Daarna kiest Bert van Marwijk nog vier afvallers uit zijn groep. De uiteindelijke selectie die hij doorgeeft aan de Europese voetbalbond (UEFA) mag niet groter zijn dan drieëntwintig spelers. Op dit moment zijn het er nog zevenentwintig.

Arjen Robben speelt zaterdag de Champions League finale met Bayern München tegen Chelsea. Ibrahim Afellay werkt volgende week de Spaanse bekerfinale af met Barcelona en Stijn Schaars maakt zich nog op voor de Portugese bekerfinale. Het trio internationals meldt zich wat later in Zwitserland om de voorbereiding op het EK mee te maken.

Oefeninterlands Oranje

Na deze trainingsstage zal Nederland nog een aantal oefeninterlands spelen in aanloop naar het Europees Kampioenschap 2012. De eerste oefeninterland is op 22 mei 2012 tegen Bayern München. Deze wedstrijd wordt gespeeld na aanleiding van het conflict tussen de KNVB en Bayern München, omtrent de blessure van Arjen Robben, na afloop van het Wereldkampioenschap Voetbal 2010.

Vervolgens zijn Bulgarije (26 mei in de Amsterdam Arena), Slowakije (30 mei in de Kuip) en Noord-Ierland (2 juni in de Amsterdam Arena) de overige tegenstanders van de Oranje Leeuwen.

EK 2012 favorieten

Op 9 juni 2012 om 18.00 uur zal Nederland haar eerste wedstrijd spelen tegen Denemarken. Andere opponenten in de poulefase van Oranje zijn Duitsland en Portugal. Het Nederlands elftal is volgens Unibet de derde favoriet, achter Spanje en Duitsland.

Op een rijtje de drie topfavorieten:

  1. Spanje 3,50
  2. Duitsland 3,80
  3. Nederland 7,50