Wedden op Nederland – Duitsland

Bij veel supporters van het Nederlands elftal zal de datum van 13 juni al maanden rood omcirkeld zijn. Op die datum neemt Oranje het namelijk op tegen het nationale elftal van Duitsland. Deze altijd beladen wedstrijd zal ditmaal extra belangrijk zijn, omdat één van beide ploegen zich bij een overwinning plaatsen voor de volgende ronde.

Ondanks het feit dat het EK al over drie weken van start gaat zijn er bij de Duitsers nog geen afvallers te melden. Bondscoach Joachim Löw heeft zelfs nog amper op het trainingsveld gestaan. De veldheer wil eerste een goede teamspirit creëren voordat er ook maar aan voetbal gedacht wordt. Zo liet hij gisteren de gehele selectie inclusief staf in groepen van drie kano’s maken en een bepaalde afstand varen. Veel met voetbal had het niet te maken, maar er werd na afloop vooral gelachen in het Duitse kamp.

Wat ook te maken heeft met het feit dat Löw nog niemand naar huis heeft gestuurd is de aankomende oefenwedstrijd tussen Bayern München en het Nederlands elftal. De Duitse bondscoach heeft namelijk toegezegd dat alle Duitse internationals mogen meedoen bij de Beierse club. Hierdoor traint Duitsland enkele dagen met een verdunde selectie, waardoor er van een serieus trainingskamp nog geen sprake is. Pas op 26 mei speelt Duitsland haar eerste oefeninterland op weg naar het EK. Zwitserland zal dan de opponent zijn.

Toch hoeft Nederland er niet vanuit te gaan dat er op 13 juni geen sterk Duitsland op de mat zal verschijnen. De Duitsers blaken namelijk van zelfvertrouwen en hebben al veelvuldig aangetoond dat ze prima verzorgd voetbal kunnen spelen. Nederland heeft dat nog niet zo lang geleden ondervonden, toen het in Hamburg met 3-0 ten onder ging. De revanchegevoelens zullen dus zeker aanwezig zijn bij het Nederlandse elftal, maar of het voldoende is voor een grootste overwinning is nog maar de vraag. Nederland – Duitsland is de wedstrijd op het EK 2012 in Polen en Oekraïne.

Wedden op Nederland - Duitsland bij Unibet