Wedden op Nederland – Denemarken

Slechts enkele weken is het Nederlands elftal nog maar verwijderd van de eerste groepswedstrijd op het EK 2012. Op 9 juni staat namelijk het duel tegen Denemarken op het programma. Waar het bij Oranje nog gissen is naar de 23 namen die Nederland zullen vertegenwoordigen, daar heeft de Deense bondscoach Morten Olsen zijn selectie al rond.

Woensdagmiddag gaf Olsen al twintig namen prijs die in ieder geval zeker zijn van deelname aan het EK in Polen en Oekraïne. Wat vooral opviel bij die presentatie is dat bijna de helft ( 8 ) van alle opgeroepen spelers een Eredivisie kleurtje met zich mee draagt. Zo zijn er spelers ( Krohn-Dehli en Rommedahl ) die vroeger in Nederland hebben gespeeld, maar bijvoorbeeld ook toekomstige Eredivisiespelers zoals Bjelland ( FC Twente ).

Nederland zal dus zeker geen onbekende tegenstander voor Denemarken. Voor Oranje wordt deze cruciale wedstrijd dus zeker geen walk-over. Deense insiders spreken namelijk ook over ‘het beste team’ sinds de EK winst van 1992. De huidige selectie zou volgens hen de perfecte balans vormen tussen jong talent en ervaren krachten.

De sterkte van de Denen kwam er in de kwalificatiepoule al een beetje uit toen het Portugal achter zich hield op de pouleranglijst. Of ze ook opgewassen zullen zijn tegen het voetbalgeweld van Nederland en Duitsland blijft nog de vraag, maar één ding is zeker: de Denen hebben niets te verliezen.

Volgens Olsen kan dat laatste misschien wel een doorslaggevende factor zijn. ‘’We zijn een jonge, onbevangen ploeg die iedereen kan verrassen. De meer ervaren spelers in de selectie voetballen ook weer als in hun vroegere tijden, waardoor wij fris voetbal kunnen spelen. Iedereen schrijft ons al af in deze poule, maar ik zelf denk dat wij de doorslag kunnen geven wie er wel of niet naar de volgende ronde gaat.’’, aldus de bondscoach.

Na de wedstrijd tegen Nederland – Denemarken wachten achtereenvolgens de duels tegen Portugal en Duitsland.