Medische staf klaar om blessures Nederland op te vangen

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zo zal het Nederlands elftal de laatste weken in de aanloop naar het EK waarschijnlijk beleven. Er kan altijd iets gebeuren op een training of in een wedstrijd, of dit nu bij het Nederlands elftal of bij een eigen club is. In het verleden hebben we vaak gezien dat clubs in onenigheid kwamen met nationale bonden. Neem Arjen Robben, die volgens zijn werkgever Bayern München in 2010 niet fit genoeg was om te spelen, maar wel in actie kwam op het WK in Zuid-Afrika. Kan Nederland blessures goed opvangen?

In november 2011 zagen we hoe Gregory van der Wiel en Wesley Sneijder afhaakten bij trainingen van het Nederlands Elftal. Zij bleken niet fit genoeg om te spelen. Arno Philips, die de medische staf van Oranje in 2010 kwam versterken, behandelde deze blessures om er voor te zorgen dat beide spelers snel weer fit waren.

Medische staf Oranje voor EK 2012

Sportarts Nederlands Elftal GoudwaardKomend EK gaat er een gigantische delegatie aan medische staf mee. Gertjan Goudwaard is de sportarts van de selectie, terwijl Sanders, Van Hattem en Philips als fysiotherapeuten mee. Ook reizen er maar liefst drie masseurs mee naar Polen en Oekraïne. Dit zijn Rob Koster, Piet Nijs en Jos Smit.

Naast de medische staf is er ook een divers aantal andere leden van de technische staf die komende zomer meegaan naar het EK. Er gaan koks mee, maar ook een video-analist en een fysieke trainer. In totaal maken 25 man deel uit van de technische staf van Oranje. In feite staat er dus op iedere voetballer wel iemand van de technische staf.

In de aanloop naar het komende EK voegde Bert van Marwijk René Eijkelkamp toe aan de destijds 24-koppige groep. Op die manier completeerde hij zijn voorbereiding van de technische staf op het komende EK. Zij zullen blessures moeten voorkomen of behandelen, en zorgen dat onze mannen er in de zomer helemaal klaar voor zijn.