EK Voetbal 2016: Doellijntechnologie op EK in Frankrijk

EK Voetbal 2016. De eerste maand van 2016 zit er al weer op en dat betekent dat we al weer een stukje dichterbij het EK voetbal van dit jaar in Frankrijk zijn. Natuurlijk, het doet de Nederlandse voetbalfans nog steeds zeer dat Oranje er niet bij is deze editie, maar natuurlijk is er nog een hoop ander leuk voetbal om in de gaten te houden. Hoe dichter we bij het EK komen, hoe veel meer nieuws er natuurlijk ook over naar buiten komt! Hier een overzicht van de laatste nieuwtjes wat betreft het EK 2016 in Frankrijk.

EK Voetbal 2016: Doellijntechnologie

Al jarenlang wordt er voor gepleit en eigenlijk is het van de gekken dat het nu pas wat meer wordt gebruikt. Wat wel opvallend is, is dat de doellijntechnologie al op dusdanige korte termijn op een groot toernooi wordt ingezet; in de meeste landelijke competities moet het namelijk nog worden doorgevoerd. Een belangrijke verandering in deze kwestie is natuurlijk dat Platini en Blatter niet meer actief zijn voor de UEFA en FIFA; zij waren altijd felle tegenstanders deze innovatie.

Rosicky onzeker

“Voor het EK deze zomer ziet het er niet zo goed uit. Om te spelen met je nationaal team moet je 100 procent fit zijn. Ik kan me niet voorstellen naar het EK te gaan zonder helemaal fit te zijn. Dat kan ik noch de bondscoach, nog mijn ploeggenoten, noch mezelf aandoen”, aldus pechvogel Rosicky. De Tsjechische middenvelder van Arsenal liep onlangs tijdens zijn rentree opnieuw tegen een blessure aan. Een operatie is niet nodig, maar de vooruitzichten om volledig fit te zijn, lijken somber voor de 35-jarige spelmaker.

Einde seizoen en geen EK voetbal 2016 Zouma

Een van de meest getalenteerde verdedigers van Frankrijk, en misschien wel van de wereld, zal waarschijnlijk niet kunnen deelnemen aan het EK voetbal 2016 in eigen land. Chelsea-stopper Kurt Zouma kwam in het duel met Arsenal verkeerd terecht en vernachelde daarmee zijn knie. De 21-jarige Fransman werd twee jaar geleden overgenomen van Saint-Etienne en geldt als de opvolger van John Terry, wiens contract bij Chelsea niet verlengt wordt.