Blessures voor Duitsland en Denemarken

Het EK breekt weer bijna aan. Het is weer tijd om een balans op te maken over de selecties van de grootste en meest belangrijke selecties. Duitsland, Nederland en Spanje lijken vooral aanspraak te maken op de titel.

Eerst zal Nederland een groepsfase met Portugal, Denemarken en Duitsland moeten overleven om door te stromen naar de knock-outfase van het toernooi. Enkele concurrenten lijken al spelers te moeten missen voor het EK, waar het Nederlands Elftal nagenoeg compleet naar Polen en Oekraïne kan afreizen.

Duitse spits Klose onzeker

Miroslav Klose, speler van Lazio Roma, is nog onzeker voor deelname aan het EK. De Duitse spits liep een spierblessure op en zal dit seizoen niet meer in actie komen in de Serie A. Of het EK wel haalbaar is, moet nog maar blijken. De blessure is erger dan men vooraf had gedacht. Zowel voor Lazio als voor Duitsland is de blessure een forse tegenvaller.

Denemarken

Naast Duitsland heeft ook Denemarken te kampen met personele problemen. Voor Niklas Boilesen, linksback in het Deense elftal en bij Ajax, komt het EK veel te vroeg. Onlangs kreeg hij te horen dat zijn hamstringblessure te zwaar is om binnen enkele weken van te herstellen. Om die reden moet de verdediger zich alvast concentreren op volgend seizoen. Simon Poulsen lijkt de aangewezen persoon te zijn om Boilesen te vervangen.

Giuseppe Rossi scheurde enkele weken terug zijn kniebanden. Om deze reden is hij maar liefst een half jaar uit de roulatie. Het EK zal dus zonder hem gespeeld moeten worden. Hoe erg gemist hij zal worden is nog maar de vraag. Bij Villareal weet hij dit seizoen geen potten te breken.

Indien de selectie van Bert van Marwijk ongeschonden naar het EK in Polen en Oekraïne mag afreizen, is er een grote stap gezet richting een goed resultaat op het toernooi. Met een volledig fitte selectie zou Nederland in staat moeten zijn alle teams afzonderlijk te kunnen verslaan. Het is dus een kwestie van concentratie om geen onnodige kwetsuren op te lopen, dan loopt Nederland alleen nog maar voor op zijn concurrenten!