Wedden op topscorer EK 2016: Cristiano Ronaldo vs Thomas Müller

Wedden op EK voetbal 2016 – topscorer toernooi. Het vijftiende EK voetbal is van 10 juni tot 10 juli 2016. Natuurlijk gaat het om de titel, maar persoonlijke successen zijn ook te halen. Zoals topscorer worden.

Topscorer EK voetbal 2016

4 juli 2004, alweer bijna 12 jaar geleden. Het EK voetbal werd in Portugal gehouden en het thuisland was tot de finale doorgedrongen. Eindelijk lonkte een eerste succes voor het land dat eerder in de jaren ’60 en ’70 groot was geworden door Eusebio. De 19-jarige Cristiano Ronaldo had er met twee goals mede voor gezorgd dat zijn land in de finale stond. Tegenstander: het kleine Griekenland. Eindstand: voor de meesten van ons wel bekend. Angelos Charisteas dompelde heel Portugal in rouw en bracht Griekenland zijn eerste Europese titel.

Kijk hier voor de beste EK bookmakers

Cristiano Ronaldo favoriet

Twaalf jaar later is Cristiano Ronaldo er gewoon weer bij. Inmiddels 31 en een fantastische carrière al achter de rug. Vier landstitels, twee keer de Champions League, drie keer de Gouden Bal en nog veel meer. 56 goals in 125 interlands is een prachtig moyenne, maar het heeft hem niks gebracht. De tijd begint wel te dringen.

Op eindtoernooien scoorde hij in totaal zes goals op drie EK’s en drie goals op drie WK’s. Met Portugal staat hij op het EK 2016 in de groepsfase tegenover IJsland, Oostenrijk en Hongarije. Niet de grootste tegenstanders en dat geeft Ronaldo de kans om ook individueel te schitteren, zoals hij graag doet. Het geeft in elk geval bookmaker 888sport reden om hem tot een van de favorieten voor de topscorerstitel te maken: Cristiano Ronaldo staat op 8.00 om topscorer te worden.

Thomas Müller ondersteund door Die Mannschaft

Ronaldo moet dan wel afrekenen met een aantal Duitse kanshebbers. Want wereldkampioen Duitsland is favoriet voor de eindzege (en dus veel wedstrijden spelen), en heeft veel spelers die makkelijk scoren. De topscorer van de ploeg na het afzwaaien van Miroslav Klose is verrassend genoeg een middenvelder: Thomas Müller. De man van Bayern München scoorde 31 goals in 70 interlands en werd als 20-jarig spelertje al topscorer op het WK 2010 met vijf goals. Op het WK 2014 scoorde hij er ook vijf, James Rodriguez alleen zes.

In EK voetbal 2016 kwalificatie was Müller ook al goed op dreef met negen goals, waarvan er slechts twee kwamen tegen voetbaldwerg Gibraltar. Müller heeft een neusje voor de goal en maakt dus ook goede kans om voor de tweede keer op een eindtoernooi topscorer te worden. 888sport geeft hem dezelfde kans als Cristiano Ronaldo, 8.00.

Zlatan Ibrahimovic en Robert Lewandowski

Maar er staan natuurlijk meer topspitsen op het EK 2016. Bijvoorbeeld de topscorer uit de kwalificatie. De Poolse spits Robert Lewandowski scoorde 13 van zijn 34 interlandgoals in de afgelopen kwalificatiereeks. Daarbij moet wel genoteerd dat hij er 6 van tegen Gibraltar scoorde. Neemt natuurlijk niet weg dat Lewandowski een topspits is en terecht op 15.00 staat om topscorer te worden.

Lewandowski was topscorer in de kwalificatie, Müller derde. De nummer twee? Zlatan Ibrahimovic met 11 goals. De 34-jarige Zweed lijkt alleen maar beter te worden. Hij draagt zijn Zweedse team ook. Maar hij en Zweden hebben de pech dat ze op het EK voetbal tegenover België, Italië en Ierland staan. Dat maakt het scoren toch een stukje lastiger. Maar Ibrahimovic is Ibrahimovic. De topscorerstitel voor hem noteert 26.00.